Reagovanje Pošte Crne Gore na tekst "Bezbjednost Pošte Crne Gore dugogodišnji izazov": Bezbjednost Pošte Crne Gore nije ugrožena

Jul 3, 2024

Način na koji je autor teksta prezentovao pronevjere i razbojništva koja su se dogodila na štetu Pošte Crne Gore može uticati na povjerenje koje Pošta uživa kod svojih korisnika. Zbog ovoga, te zbog naših zaposlenih, želimo da naglasimo da naši korisnici, prilikom ovakvih incidenata, nikada nijesu oštećeni i da su sva novčana primanja uredno isplaćivana. Novčana sredstva kojima Pošta Crne Gore raspolaže su osigurana, poštovanje internih pravila i procedura je obavezno, svi zaposleni imaju ugovore, pa je takav slučaj bio i sa zaposlenim u Tivtu kojeg pominjete. Takođe, slučajevi pronevjere, krađe, razbojništava koji se dogode predmet su procesa pred nadležnim organima.
Ovdje je dobro naglasiti da je Pošta Crne Gore najrazuđeniji poslovni sistem u državi koji pruža, pored ostalih, i usluge platnog prometa. Prema našim saznanjima, pronevjere i krađe događale su se i drugim finansijskim institucijama. U krajnjem, bilo bi interesantno uraditi uporednu analizu sa drugim institucijama, svakako uzimajući u obzir broj pristupnih tačaka, broj zaposlenih i posebno uvažavajući mogućnost i rizik koji druge institucije nemaju - dostavu novčanih primanja na adresu.
Kako ste djelimično i naveli u tekstu, učinjeno je mnogo značajnih koraka u smislu povećanja bezbjednosti zaposlenih, objekata, pošiljaka i novca. U ovom smislu nas takođe i očekuju značajna unapređenja, ali želimo da još jednom naglasimo da povremene incidente, najčešće van prostora mogućnosti naše reakcije, nije najbolje prezentovati na način na koji ste Vi to učinili.
Ovo, svakako, prije svega zbog efekta koji naglašavanje ovog segmenta može imati kod građana.
Vjerujemo da smo jedinstveni u stavu da je poštanski sistem i njegov razvoj jedan od najvažnijih segmenata društva. Dakle, potrebno ga je podržati, istovremeno vodeći računa da ne bude ugrožen od želje za podrškom i ukazivanjem na greške.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *